Knokke-Heist - Hotel La Réserve Resort in Knokke heeft als eerste hotel aan de Belgische kust het prestigieuze vijf sterren superior label ontvangen van Toerisme Vlaanderen. Deze erkenning is een beloning voor de uitzonderlijke kwaliteit en service die het hotel biedt, slechts een jaar na de opening.

Uitmuntende faciliteiten en diensten

Hotel La réserve biedt een breed scala aan luxe voorzieningen die bijdragen aan zijn hoge beoordeling. Het hotel beschikt over 79 kamers, inclusief 29 junior suites, een Executive en Presidential suite, en een Royal Penthouse van 270 vierkante meter. Daarnaast biedt het hotel een high-end wellnesscentrum met zes massagetafels, een zwembad, hamam, sauna, en een fitnessruimte uitgerust met Technogym apparatuur. Het adembenemende uitzicht op het Zegemeer, het casino en de Noordzee dragen bij aan de exclusieve ervaring van de gasten​.

Samenwerking en topkwaliteit

De erkenning is een resultaat van intensieve samenwerking en investering in duurzame materialen en excellente gastvrijheid. Bart Versluys, mede-eigenaar van La réserve, benadrukt de collectieve inspanning achter dit succes. "Vanaf dag één trokken we alle registers open. We investeerden in alles wat het verblijf van de gasten tot een topbeleving kan maken," aldus Versluys. Ook mede-eigenaar Marc Coucke toont zich uitermate tevreden: "Vanaf de eerste ontwerptekening legden we de lat hoog. Het maakt me bijzonder gelukkig dat La réserve het eerste vijf sterren superior hotel aan de Belgische kust is"​.

Gastronomische hoogstandjes bij la rigue

Het restaurant la rigue, onder leiding van de gerenommeerde chef Peter Goossens, speelt een cruciale rol in de hoge standaard van het hotel. Het biedt gerechten van hoge kwaliteit, toegankelijk voor een breed publiek. "We proberen gerechten te brengen die voor iedereen toegankelijk, maar tegelijk hoogstaand zijn," zegt Goossens. Het hotel biedt daarnaast een uitgebreid ontbijt en een onvergetelijke dinerervaring met zicht op het Zegemeer.

Monsterscore in hotelbeoordeling

Hotel La réserve scoorde indrukwekkend hoog in de beoordeling van Toerisme Vlaanderen. Het behaalde een monsterscore van 800 punten, ruim boven de minimum vereisten van 710 punten voor een vijf sterren superior status. Dit onderstreept de uitzonderlijke kwaliteit van de diensten en faciliteiten die het hotel biedt​ (Knokke Heist)​.

Bijdrage aan toerisme in Vlaanderen

De erkenning van La Réserve draagt bij aan de toeristische aantrekkingskracht van de Vlaamse kust. Vlaamse minister van toerisme, Zuhal Demir, prijst het harde werk en de kwaliteit die hebben geleid tot deze prestatie. "De toekenning van het label zet onze Vlaamse kust nog eens extra op de kaart als toeristische trekpleister," aldus Demir. Dit label ondersteunt niet alleen de individuele prestatie van La Réserve, maar ook de algemene kwaliteitsvolle uitstraling van de hele logiessector in Vlaanderen.